Meghívó a HuPCC konferenciára 2021. április 12-15.

Elsődleges fülek

Az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) mintájára frissen megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) tudományos konferenciát hív össze, amelynek alapvető célja az Első Nemzeti Éghajlatváltozási Értékelő Jelentés megírásának megalapozása. A Testület céljainak megfelelően a konferencia az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatást végző egész magyar tudományos életet szólítja, valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos összes problémát és megoldást próbálja lefedni. Ezen átfogó céljával, amely révén egyszerre tárgyalja a természettudományos alapokat, a hatásokat, az alkalmazkodást és a mérséklést is az egész hazai tudományos közösséggel, az első, az éghajlatváltozással átfogóan foglalkozó tudományos konferencia.

 

A konferencia "Mérséklési lehetőségek a felhasználói és szolgáltató ágazatokban (épületek, közlekedés, hulladékgazdálkodás)" elnevezésű 6. szekciója javarészt az épületek kibocsátásának mérséklésével fog foglalkozni, mely szekció vezetője Dr. Szalay Zsuzsa egyetemi docens, és melyben előadást tartanak rajta kívül tanszékünk további kollégái is, Dr. Nagy Balázs adjunktus, Kiss Benedek doktorjelölt és Szagri Dóra doktorandusz is.

 

A konferencia részletes programja és minden további információ itt érhető el: https://hupcc.hu/konferencia/

 

A konferencia az MS Teams és Stream rendszerben kerül lebonyolításra. A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció itt érhető el: https://forms.gle/P7HmZ4XyCVkfx2yHA